Wonen in Leende

Wonen tussen bos en water
Leende ligt te midden van bos en water. Sinds jaar en dag stroomt het water van rivier de Groote Aa langs het dorp. Even verderop vindt u het Leenderbos, natuurgebied De Groote Heide met heide, bossen, vennen en riviertjes, en het Soerendoks Goor: een betoverend mooie waterplas, die al jaren een broedplaats is voor diverse watervogels.

Leende ligt vlak bij de A2, waardoor u met de auto in een kwartier in het centrum van Eindhoven bent en binnen 20 minuten in Weert. Heeze en Valkenswaard zijn met de auto zelfs al binnen 10 minuten te bereiken.
Leende heeft alles in huis
Uw nieuwe woning staat aan de rand van het dorp Leende. Dit bruisende dorp telt zo’n 4.500 inwoners en heeft alles in huis dat u in een dorp zou wensen. Op steenworp afstand vindt u onder andere een basisschool, een supermarkt, een ambachtelijke slager en bakker, de apotheek en een aantal uitstekende restaurants en brasseries. Net als de inwoners van Leende geniet u binnenkort van het ultieme bourgondische leven.

Leende kent een actief verenigingsleven. Voetballen, paardrijden, tennis, gym, handbal of golf: u vindt het in eigen dorp. En uiteraard mogen carnavalsverenigingen in dit gezellige Brabantse dorp niet ontbreken. Tijdens carnaval wordt Leende omgedoopt tot Blaosdonk, een naam die verwijst naar de bol boven op de kerktoren. En in de zomer trakteert Leende u op een kleinschalig muziekfestival: BuitenGewoon Lind.

PROJECT
LOCATIE